Qigong: Stranski učinki kot nagrada za dobro vadbo

KAKO DO ZDRAVILNIH UČINKOV QIGONGA?

Ljudje neutrudno iščemo hitre rešitve in pričakujemo tudi hitre rezultate za svoje telesne tegobe ali druge zdravstvene izzive. Pri tem preizkušamo različne možnosti, vendar ponavadi nismo zadovoljni z dovolj hitrim napredkom. Prav je, da se za trenutek ustavimo in zazremo vase, pri čemer si lahko pomagamo z veščino Qigong.

Qigong nas uči, da potrpežljive in vztrajne sčasoma zagotovo čaka nagrada v obliki boljšega počutja in izboljšanega splošnega zdravja. Na tej poti pa seveda naletimo na upor bodisi telesa bodisi uma (psiho-fizični upor) zaradi procesa čiščenja telesa in energetskih sprememb, ki nekaterim prinašajo takojšnje pozitivne učinke, drugi pa morajo malo dlje vaditi, da dosežejo želeno olajšanje in izboljšanje počutja.

Vadba Qigong vključuje enostavne vaje, ki se jih z vztrajnostjo hitro naučimo in jih lahko sami vsakodnevno prakticiramo, zato lahko pozitivne učinke pričakujemo hitro. 

Ko začnete vaditi Qigong, lahko na začetku doživite povečan nivo energije in splošno dobro počutje, vendar pa lahko po kratkem času pride do katerega od naslednjih znakov t.i. »razstrupljanja ali čiščenja«:

  • rahel kašelj;
  • utrujenost / zaspanost;
  • slabost / driska;
  • bolečine v starih območjih poškodb in operacij;
  • in kožni izpuščaji itd.

Oseba, ki je super zdrava in ima sistem telesa, ki je čist in pretočen, ne bo šla skozi nobenega od teh simptomov. Vendar pa bo vedno nekaj ljudi, ki bodo doživeli ta ali tisti neudoben občutek, ko bomo stopili globlje v prakso qigonga.

Po eni strani doživljanje teh znakov za razstrupljanje pomeni, da je oseba pravilno vadila in Qigong deluje. V Qigongu pravijo: »Qi Gong Bing Zao. (Qi premaguje izvor bolezni.)« Po drugi strani pa s tem, ko začnete vaditi Qigong, energija Qi naravno pride skozi vse kanale v vašem telesu, tako da vam razkrije področja, ki so blokirana.

Qigong nikakor ne more povzročiti bolezni, vendar pa lahko razkrije prejšnje bolezni in vas ozavesti o vaši telesni blokadi. Na primer, če ima oseba staro poškodbo ali operiran del telesa, kjer se zadeva ni dobro pozdravila, se lahko včasih občutijo rahle bolečine ali ostre bolečine, ko se energija Qi poskuša premakniti skozi te predele. Kot prispodobo za to, lahko uporabimo npr. čiščenje kamenja s sredine ceste – zagotovo potrebujemo nekaj energije in dela, da to odpravimo. Toda sčasoma se z vztrajnostjo lahko šibka območja popolnoma zacelijo in Qi teče povsod gladko, kar bo prineslo optimalno zdravstveno stanje.

Šele po tem, ko izločimo določeno blokado / bolezen / nezdrav Qi, lahko sveži / zdravi / čisti Qi neovirano teče skozi. Tako dosežemo pretočnost telesa!

Ne pozabite, da je doživljanje kateregakoli od zgoraj navedenih znakov čiščenja pravzaprav dobra stvar, saj vaše telo trdo dela, da bi se znebili bolezenskih znakov. Med tem procesom se zdravo prehranjujte, pijte veliko tekočine in si privoščite kakšno solno kopel.

Zato je priporočljivo že sedaj vztrajati skozi celoten proces energetskih sprememb, ki jih prinaša trening Qigonga, saj se boste kmalu počutili osvežene in bolj zdrave z veliko več energije.

Naj poudarimo, da če sedaj ne skrbimo zase, bomo morali pozneje prepustiti zdravnikom, da bodo poskrbeli za nas. Če ne dovolimo, da Qi odpravi blokade v telesu kot “operacijo Qi”, bomo morda pozneje potrebovali pravi medicinski postopek. Torej vadba veščine Qigong in posledično proces čiščenja je lahko kot terapija, ki reši osebo, ki bi se pozneje soočila z veliko večjimi težavami ali bolečinami.

Stranski učinki Qigonga? Ne, to je nagrada za dobro vadbo, ki potrjuje, da ste na pravi poti!

“Bolj ste polni Qi-ja, bolj ste popolni!”

Pridružite se nam na treningu Qigonga in občutite pozitivne učinke vadbe! Več o Qigongu si preberite tukaj

Kontakt: 041 654 795 (Andrej) ali andrej@chi-trening.si

Cenik vadb