O meni

Že kot majhnega dečka so me pritegnila vprašanja in zgodbe bolj subtilne in notranje narave. Spomin mi pogosto bliskne še nazaj v predšolske dni, ki sem jih v glavnem preživljal v družbi svojih starih staršev. Spomnim se starega, rdečega, debelega svetega pisma stare in nove zaveze v slikah, ki sem ga vedno rad listal in občudoval prikazane like in legende.

Najbolj se mi je takrat vtisnil v spomin Samson, ki je s svojo lastno močjo krotil leva. Pogosto sem spraševal dedka in omo o smrti, rojstvu in smislu življenja. Iskreno sta si vzela čas zame in mi poskušala razjasniti stvari. Moram priznati, da sem ju zmeraj rad poslušal, toda vedno je bil prisoten občutek, da mi še nekaj manjka. Najti nekaj bolj oprijemljivega, kar bi mi bolj razjasnilo pogled na življenje. K temu me je še bolj motiviralo poslušanje čudnih zgodb starih ljudi. V tistih časih so ljudje še pripovedovali zgodbe o strahovih in duhovih, ki krožijo naokrog. Ko se ozrem v preteklost, moram priznati, da me je bilo včasih kar pošteno strah.

Če se imaš namen prenoviti, počni to vsak dan. (Konfucij)

Moje težave

Moje prve večje težave so se pojavile ob vstopu v prvi razred osnovne šole. Na šolo še nisem bil pripravljen in skoraj bi pristal v šoli s prilagojenim programom. Po fizični naravi sem bil majhen in droben, marsikdaj se je bilo težko ubraniti pred tistimi večjimi. Ko danes pogledam nazaj, vem, da so to dejavniki, ki so me privedli do nizke samopodobe in ta me je spremljala dolgo, dolgo skozi življenje. Se mi je pa najbrž ravno zato prebudila tista notranja luč iskanja »resnice«. Ta občutek ob doživljanju in iskanju resnice majhnega dečka je tako rekoč ostal enak še danes.

Prelomnica v življenju

Ena mojih velikih prelomnic v življenju je bila 17. januarja 1999, ko sem se v težki alpinistični nesreči dejansko ponovno rodil. Od takrat pa vse do danes bolj intenzivno zbiram ta univerzalna znanja in jih hranim ter zakodiram pod Či trening. Či trening, kot življenjski trening, preizkušam v laboratoriju, ki se imenuje moje telo. Zame je Či trening čudovito darilo neba, ki mi je bilo dano v tem življenju. Odkar me spremlja ta način v življenju, je v meni več zdravja, hvaležnosti, ljubezni in veselja. Či trening je kot orodje, ki se sme uporabljati, da prepoznamo, razvijamo in nadgradimo.

Preden se lahko naučiš premagati drugega, se moraš najprej naučiti dobro stati. (Kitajski pregovor)

Moja izobraževanja

2002-2005 Društvo Taoin, Dušan Donko,

2006   Universal  healing Tao pri mojstru Mantaku Chiji (Tajska)

  • Certifikat Basic (Notranji smehljaj, Zdravilni zvoki, Mikrokozmična orbita)
  • Certifikat: Železna srajca qigong, Tao yin (Taoistična yoga), Taichi Qigong 13, Zdravilna ljubezen
  • Fuzije petih elementov, Kan- Li meditacija, Darkroom retrat (2 tedna)

2007 Ukvarjanje z bioenergijio, Drago Smiljanič

2007- 2009 Zdravilni dotik po sistemu izraelske ezoterične mojstrice Avigail Moor

2009- 2010 Pathgate Budistično učenje in Qigong  z mojstrom Lama  Dondrup Dorje  (Sifu Rinpoche)(Grčija, Anglija)

2010- 2018 mojster Jumin Chen (Avstrija, Švica)

  • Medicinski Qigong- Pot do zdravja, Qigong (srce- tanko črevo, ledvica- mehur, vranica- želodec, pljuča- debelo črevo, jetra- žolčnik, sklepi, 12 živali, Ba Duan Jin, Ji Jin Jing, Tai Chi Yang 26
  • Yiqun za zdravje

2012- 2013 Meditacije zlate dobe z duhovno učiteljico Anito Škof

2015 Wu Xing Qigong, mojster Damo Mitchel- Lotus Neigong (Anglija)

2014-2016 Tai Chi Slovenija- Chen Shining:  Chen Tai Chi 19- mojster Chen Xiao Wang,

Yang Tai Chi 103 Jang  Jun (Jang Family)

2017 Zen Meditacija Dušan Osojnik Vitazen

2017- 2018 Kvantno zdravljenje (Avstrija)

  • Certifikat Energetik Akademie Wien (basic, advance, professional)

2018 Telesna inteligenca (Karl Grunick)

Kontaktirajte me

Ali ste pripravljeni stopiti na naravno pot do zdravja, ki izžareva dobro počutje, vitalnost in notranji mir? Se želite sprostiti skozi trening gibanja, meditacije in umetnosti zdravljenja?

Ste na vprašanja odgovorili pritrdilno?