Tai chi

Naučite se uriti ravnotežje in osredotočati  svoj um s pomočjo veščine Tai Chi. Je enkraten neprisiljen trening, ki krepi telo in duha. Za krepitev telesa, ravnotežja, osredotočenja misli in dviganje naše zavesti.

Tai Chi pomeni najvišje, brezmejno vzgajanje življenjske energije. Je prastara praksa, ki preko počasnih, tekočih, usklajenih gibov in premikanja ravnotežja krepi celotno telo in ojača kite. To deluje na vse sklepe, glavne mišične skupine in spodbudi optimalno delovanje vseh organov. Preko vzgajanja tega prijetnega ritmičnega in zavednega načina delovanja telesa se telo intenzivno napolni z življenjsko energijo, da zmoremo preseči kakršne koli zahteve, ki nam jih naredi dan.

Tai Chi je primeren za vsakogar, ki bi se želel v vsakdanjem življenju premikati in delovati pozitivno, se premikati z večjo močjo, sočutjem in lahkoto.

Na ta preprost in naraven način, ki obstaja že od nekdaj, v sebi prebudimo delovanje zdravilnih moči in se s tem nežnim, naravnim gibanjem počutimo bolj živi, radostni in voljni do početja stvari, ki jih v življenju potrebujemo.

Za Tai Chi tudi pogosto slišimo, da je meditacija v gibanju, preprosto pa mu lahko rečemo kar zdravilno gibanje. Moderne raziskave in članki širom sveta vedno več govorijo in pišejo o teh neverjetni veščini, ki izvira iz stare Kitajske in ima veliko vrednost in težo pri ohranitvi zdravja, pomoči pri zdravljenju in sami preventivi.

Vadi lahko vsakdo, četudi ni v stanju najboljšega zdravja in kondicije. Vse, kar je potrebno, je samo malo volje na osredotočanje telesa, njegovega gibanja in občutenja ob samem poteku delovanja.

Vaš um bo bolj pozoren, jasen in vaše dihanje bo postalo globoko in mirno. To počasi privede do tega, da se naši energijski kanali, meridijani bolj odprejo, tako da lahko življenjska sila qi bolj neovirano prosto kroži skozi telo in se pomnoži. Na energijskem nivoju to predstavlja osnovo za ohranjanje zdravja in vitalnosti v telesu.

Vtisi mojih tečajnikov

Vaje so mi predstavljale izziv, a sem jih zmogla. Razgiba, razteza in okrepi se celo telo. Všeč mi je, ker za vaje ne potrebujem športnih pripomočkov in jih lahko izvajam kjer koli in kadar koli brez posebnih priprav.

Preberi vse >>

Ko razmišljam, kaj sem v tem obdobju pridobila z vadbo qigonga, sem presenečena. Zelo veliko. V meni so ve ves čas dogajale spremembe, ki se jih sploh nisem zavedala.

Preberi vse >>

Vem, kaj pomeni biti napol mrtev. Ta spomin živi v meni in me uči, česa naj ne delam, da se ne bom uničila. Mislila sem, da vem, kaj pomeni biti živ, pa mi je Andrej s qigongom pokazal, da nimam pojma o živosti te čudovite školjke, ki mi je dana za plovbo po življenju.

Preberi vse >>

Ko enkrat začneš z vadbo qigonga, je ne izpustiš več. Qigong je kot tvoj najboljši prijatelj, zmeraj ti nudi zanesljivo in trdno oporo. Kolikor vlagaš v svojo zvezo s qigongom, toliko bolj se ti obrestuje. Qigong te izziva in zasvoji na eni strani s svojo globino in učinkovitostjo ter na drugo strani s svojo preprostostjo in nežnostjo.

Preberi vse >>

Tako preprosto, da človek sploh ne more verjeti, da deluje. Prepuščanje preprostemu gibu, ki je nežen, v človeku ustvarja mir, poveča pretok energije in odira pot do lastnega zavedanja. V tem norem zunanjem svetu pozabljamo živeti dobro in radostno.

Preberi vse >>

Kontaktirajte me

Ali ste pripravljeni stopiti na naravno pot do zdravja, ki izžareva dobro počutje, vitalnost in notranji mir? Se želite sprostiti skozi trening gibanja, meditacije in umetnosti zdravljenja?

Ste na vprašanja odgovorili pritrdilno?