Delavnice v naravi

Smo podaljšek narave, smo del narave in s prakticiranjem veščin Či treninga smo lahko v toku z vso energijo okrog in znotraj nas, da se počutimo bolj žive, bolj osredotočene, jasne v naših glavah.

Kaj vam ponujam?

Vadbeni sistem Či trening je močan in praktičen pripomoček v vsakdanjem življenju za preoblikovanje stresa v dobro počutje in vitalnost. Ne gre za kakšen izum sodobnega časa, gre za način oz. obliko vadbe, ki odseva naravo. Predstavlja tudi posebno znanje, ki je bilo preneseno iz neba v prastarih časih, ko so se ljudje še globoko zavedali pomena sobivanja z naravo. Danes te ljudi iz preteklosti v knjigah in enciklopedijah najdemo pod imenom taoisti, le-ti so opazovali naravo, njeno gibanje in spreminjanje. Hitro so prišli do dejstva, da se enaki procesi dogajajo tudi v ljudeh, živalih in vseh živih bitjih. Vse, kar je zunaj nas, okolje, naravo, vesolje, so poimenovali tao (dao). Ves nevidni svet in notranje procese so poimenovali qi, življenjska sila (energija).

Torej smo podaljšek narave, smo del narave in s prakticiranjem veščin Či treninga smo lahko v toku z vso energijo okrog in znotraj nas, da se počutimo bolj žive, bolj osredotočene, jasne v naših glavah.

Ta zapis, stik, sodelovanje in biti v naravi je že iz prastarih časov zakodiran v nas. Ta notranji poziv nas kliče, da se vrnemo v to stanje, še posebej danes v tem norem tempu življenja in analitičnega pregrevanja možganov.

Zato so delavnice v naravi odlična priložnost za to. Elementi, kot so bodisi gozd, reka, morje, gora, veter idr., so tisti, ki nas podprejo, napolnijo, navdihnejo, da se zopet spomnimo, kdo pravzaprav smo. Smo bitja narave.

Notranja dinamika, narava človeka se odvija v notranjem laboratoriju, ki mu rečemo telo. Če ga hočemo razumeti in globlje občutiti, se moramo podati oz. potopiti v notranjost telesa. Na delavnicah vam bomo poskušali predstavili način, kako približati in ponovno prebuditi to notranjo delovanje, ki ni nič drugega kot naravni notranji pretok življenjske energije. Poudarek bo na vzgajanju energije s pomočjo treninga povezovanja med telesom in duhom, kjer krepimo tri osnovne metode človeškega bivanja: gibanje, dihanje in moč predstave.

Preprosto telesno gibanje

Gre za preprosto telesno gibanje, ki se izvaja bodisi stoje, sede, leže ali v gibanju, kar bo pomagalo sprostiti celo telo, prebuditi naravno dihanje in dvigniti nivo življenjske energije v telesu.

Delavnice so primerne za začetnike in tiste, ki že prakticirajo Či Gong, Tai Chi, bodisi sorodne veščine ali bi želeli, da jim to služi kot dopolnilo pri športu in delu.

Delavnice so organizirane v čudovitem naravnem okolju na različnih lokacijah v Sloveniji, ki še dodatno vzpodbudijo naravne procese za boljše počutje in sprostitev. Sledite našemu koledarju delavnic in se nam kmalu pridružite.

Vtisi mojih tečajnikov

Vaje so mi predstavljale izziv, a sem jih zmogla. Razgiba, razteza in okrepi se celo telo. Všeč mi je, ker za vaje ne potrebujem športnih pripomočkov in jih lahko izvajam kjer koli in kadar koli brez posebnih priprav.

Preberi vse >>

Ko razmišljam, kaj sem v tem obdobju pridobila z vadbo qigonga, sem presenečena. Zelo veliko. V meni so ve ves čas dogajale spremembe, ki se jih sploh nisem zavedala.

Preberi vse >>

Vem, kaj pomeni biti napol mrtev. Ta spomin živi v meni in me uči, česa naj ne delam, da se ne bom uničila. Mislila sem, da vem, kaj pomeni biti živ, pa mi je Andrej s qigongom pokazal, da nimam pojma o živosti te čudovite školjke, ki mi je dana za plovbo po življenju.

Preberi vse >>

Ko enkrat začneš z vadbo qigonga, je ne izpustiš več. Qigong je kot tvoj najboljši prijatelj, zmeraj ti nudi zanesljivo in trdno oporo. Kolikor vlagaš v svojo zvezo s qigongom, toliko bolj se ti obrestuje. Qigong te izziva in zasvoji na eni strani s svojo globino in učinkovitostjo ter na drugo strani s svojo preprostostjo in nežnostjo.

Preberi vse >>

Tako preprosto, da človek sploh ne more verjeti, da deluje. Prepuščanje preprostemu gibu, ki je nežen, v človeku ustvarja mir, poveča pretok energije in odira pot do lastnega zavedanja. V tem norem zunanjem svetu pozabljamo živeti dobro in radostno.

Preberi vse >>

Kontaktirajte me

Ali ste pripravljeni stopiti na naravno pot do zdravja, ki izžareva dobro počutje, vitalnost in notranji mir? Se želite sprostiti skozi trening gibanja, meditacije in umetnosti zdravljenja?

Ste na vprašanja odgovorili pritrdilno?