Taoyin

Tao yin vaje so naravno sproščanje telesa in usmerjanje življenjske energije skozi telo. Ne gre za čisto mehansko raztezanje ter pretegovanje kit in mišic. To počnemo s pomočjo YI, z močjo predstave in sproščenim dihanjem. Pojem yi zajema vse zavestne aktivnosti možganov: moč misli, predstava, namera, volja, koncentracija, zavestno zbiranje, čutne zaznave itd.

Z naravnim pristopom opazovanja in delovanja na telesu si pomagamo, da dvignemo nivo življenjske energije in jo usmerimo skozi telo.

Z izvajanjem te vadbe sproščamo kronične napetosti, energijske blokade in toksičnost, ki se je lahko leta nabirala in skladiščila v celicah. Deluje po naravnem principu gibanja. Fizično gibanje spodbudimo, izzovemo s pomočjo yi. Telo ostane sproščeno. Dihanje je lahkotno, globoko in sproščeno. Z vajami delujemo na mišičevje, vzpodbudimo njihovo sproščeno gibanje, krepimo kite, odpiramo sklepe, masiramo notranje organe.

Na ta način se odpirajo energijski kanali – meridiani, da lahko skoznje teče več življenjske energije qi, ki jo lahko shranimo v spodnjem delu trebuha – tan tien (polje qi-ja). Nivo življenjske energije qi se začne dvigati, zato se preprosto počutimo bolje, smo bolj zdravi, voljni, radostni. Je preprost sistem vadbe brez pripomočkov in ne zahteva nobene posebne opreme. Za koncentracijo zadostuje že miren prostor in podloga za vadbo na tleh. Učinki in koristi pri nadgradnji moči, spretnosti, vitalnosti in veselje do življenja so dobrodošli v vseh starostnih obdobjih.

Vtisi mojih tečajnikov

Vaje so mi predstavljale izziv, a sem jih zmogla. Razgiba, razteza in okrepi se celo telo. Všeč mi je, ker za vaje ne potrebujem športnih pripomočkov in jih lahko izvajam kjer koli in kadar koli brez posebnih priprav.

Preberi vse >>

Ko razmišljam, kaj sem v tem obdobju pridobila z vadbo qigonga, sem presenečena. Zelo veliko. V meni so ve ves čas dogajale spremembe, ki se jih sploh nisem zavedala.

Preberi vse >>

Vem, kaj pomeni biti napol mrtev. Ta spomin živi v meni in me uči, česa naj ne delam, da se ne bom uničila. Mislila sem, da vem, kaj pomeni biti živ, pa mi je Andrej s qigongom pokazal, da nimam pojma o živosti te čudovite školjke, ki mi je dana za plovbo po življenju.

Preberi vse >>

Ko enkrat začneš z vadbo qigonga, je ne izpustiš več. Qigong je kot tvoj najboljši prijatelj, zmeraj ti nudi zanesljivo in trdno oporo. Kolikor vlagaš v svojo zvezo s qigongom, toliko bolj se ti obrestuje. Qigong te izziva in zasvoji na eni strani s svojo globino in učinkovitostjo ter na drugo strani s svojo preprostostjo in nežnostjo.

Preberi vse >>

Tako preprosto, da človek sploh ne more verjeti, da deluje. Prepuščanje preprostemu gibu, ki je nežen, v človeku ustvarja mir, poveča pretok energije in odira pot do lastnega zavedanja. V tem norem zunanjem svetu pozabljamo živeti dobro in radostno.

Preberi vse >>

Kontaktirajte me

Ali ste pripravljeni stopiti na naravno pot do zdravja, ki izžareva dobro počutje, vitalnost in notranji mir? Se želite sprostiti skozi trening gibanja, meditacije in umetnosti zdravljenja?

Ste na vprašanja odgovorili pritrdilno?